onsdag den 23. januar 2008

2k+4*2, 11111011000, 2008

Hvilken blog byder du uventede gæster?
Ja ja, kun godt en måned inde i det nye år, er vel ikke for sent at ønske vores læsere et godt nytår. Vi håber, I har fyret den af på det groveste, for det har vi. JCs nytårsforsæt er, at blive klippet (bare engang i 2008) og mit er, at snuppe et fodbad, ligeledes blot engang i indeværende år. Man må jo gøre hvad man kan, for at følge med tiden.

Det er mere end svært, at komme i gang med at skrive indlæg til bloggen, når man næsten ikke har en eneste time på uni i januar og derfor ikke tager sig sammen til at udforske så meget som man gerne ville. Nuvel, stop whining and get to it, blev der sagt!

Sidst vi var på udforskning, gik det ud over fakultetet for historie og det humanistiske fakultet. Det var faktisk lige op til jul og tro mig, det var ikke småting, vi stødte på. Hvis du brækker dig over, at læse om jul, bør du nok skippe dette indlæg og vente til det næste - så er det sagt.

På besøg hos bedsteforældrene
Lad mig lægge ud med at fastslå, at man på fakultetet for historie pludselig føler man har været der før, på en helt speciel måde. Her er lunt, trygt, roligt og menneskerne vi mødte, smilede til os, endda kun lidt skævt. Selvom fakultetet ikke er det mindste af sin slags, var det yderst begrænset hvad vi kunne finde, af interessante ting og sager at fotografere og udforske. Netop dér gik det op for os, at stemningen vi kunne genkende på en speciel måde, selvfølgelig var stemningen hjemme fra mormor og morfar, hvor tiden står stille og hvert eneste besøg er som at genopleve det forrige. Selv vvs installationerne var tilsyneladende blevet metaltrætte eftersom vi passerede en dør, med et A4 ark påklæbet med en meget sigende tekst - jeg tror billedet illustrerer det ret godt. Om ikke andet, skal folkene da have ros for, at kunne formulere sig klart og letforståeligt. Måske overstregningsfarverne er en slags advarselssignal til de som ikke orker, at læse teksten; gul farve - fare på færde, grøn farve - gå videre ind til du ser en seddel med KUN denne farve, så er du i sikkerhed.


Undervejs stødte vi på et mini bibliotek med en del utroligt intetsigende historiebøger. Jeg bad JC læse et kapitel i en tysk bog med titlen "Krieg - warum doch?" skrevet af en H. Itlerismus og den vakte nogle særlige følelser i den sensitive unge knøs. Hvor heldigt var det ikke, at en af os havde en pakke kleenex med? Sådan en kan jo komme til gavn i alskens akutte tilfælde. I'll leave that hanging.

Forklaring følger...?
Efter at have set hvad der var, at se hos de historiestuderende, drukket en kop af deres kildevand og sagt hej til en vejleder som utroligt gerne ville hjælpe os med opgaven, var det tid til at sætte kursen mod det humanistiske fakultet. Noget af det første, der fascinerede os, var endnu en oplysnings seddel til brugerne af biblioteket. Først havde man forsøgt sig med et enkelt A4 ark med en illustration af cola, mad, chokoladebarer og cigaretter med en stor rød ring og en streg henover. Umiddelbart ville jeg tolke det som et forbud, men hey, nu læser jeg ikke humaniora, så hvad ved jeg. Denne seddel havde åbenbart ikke haft den ønskede effekt på brugerne af biblioteket, hvilket resulterede i en slags brugsanvisning til den første seddel. Klik på billedet for at nærlæse instrukserne. Så meget arbejde for en enkelt linie: "Dvs. det eneste du må indtage herinde er vand!!". Det lo vi meget af...


Definitionen på julepynt
På sekretariatet var der julestemning. Nøj, hvor var der stemning. Juletræet med sin pynt, kravlenisser og kaffe en masse, så var stilen lagt. Alligevel var der et enkelt tvist på situationen, da vi studerede juletræet nærmere. Stjernen var der skam, men den hang ikke alene på toppen. Med en rød piberenser snoet om sin hals, hang en bamse fra træets top og så mere end livløs ud i øjnene. Hvilket herligt signal at sende op til jul. Kan I forestille Jer, hende der dumpede til eksamen, komme stortudende, ulykkelig og med rødsprængte øjne over på sekretariatet for at få lidt opmuntring fra en vejleder og det første hun ser, når hun træder ind i bygningen, er en bamse (der i øvrigt minder om hendes egen derhjemme) som er ved at blive godt og grundigt hængt. O, julen havde minsandten englelyd på det tidspunkt.

Vi vandrede rundt på nogle gange, men fandt egentlig ikke rigtigt noget særligt. Pludselig kom vi ind i et mindre køkken som var tilknyttet sekretariatet og en dame stod og hældte kaffe i en større kop, så hun ikke skulle rende flere gange end højst nødvendigt. Ind kommer JC og jeg hvorefter vi bare står og kigger os rundt omkring. Kaffedamen spørger os om vi søger nogen bestemt hvortil jeg siger, at vi bare skal have tiden til at gå, men det er åbenbart ikke svar nok. "Skal I ind til studievejlederen? Så kan jeg lige hente hende til Jer". Nej tak, DAME. Og væk var to datalogistuderende så hurtigt som Windows Vista æder dine RAM.

Efter endt udforskning blev det til en lille slapper i den hyggelige sofagruppe og så var vi faktisk klar til at holde juleferie. Næste udforskningspunkt er ikke fastlagt endnu, men lur mig, om ikke vi finder på noget på mandag eller tirsdag. Vi skrives ved.

"Jeg har kun forhold hvor der ikke eksisterer tarmsystemer" - citat, anononym kvinde

Ingen kommentarer: